Versowoodilla sisäinen viestintä saa ansaitsemansa huomion

Versowoodilla sisäinen viestintä saa ansaitsemansa huomion

Kolmellatoista paikkakunnalla toimiva Suomen suurin yksityinen mekaaninen puunjalostaja Versowood hallitsee infonäyttöjen monipuolisen käytön. Pääosin sisäiseen viestintään valjastetut infonäytöt pitävät henkilöstön ajan tasalla välittäen tietoa päivän lounasmenusta työturvallisuuteen ja avoimista työpaikoista tuotantodataan.

 

Vuodesta 1946 asti toiminut Versowood on kotimainen perheyritys, jolla on asiakkaita Suomen lisäksi 60 eri maassa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Vierumäellä, josta käsin koordinoidaan monen muun toiminnon lisäksi myös sisäistä viestintää. Pitkäikäisellä Versowoodilla on kattavasti kokemusta myös infonäyttöjen hyödyntämisestä. Alkuperäinen järjestelmä todettiin kuitenkin pian hankalaksi käyttää, eikä sen koettu vastaavan viestinnän tarpeisiin.

Kaipasimme järjestelmää, jota olisi helppo käyttää ja tehdä muutoksia. Lisäksi halusimme ajastamisen olevan helppoa, sisältöä piti voida julkaista vain tietyille näytöille sekä voida esittää sisältöä myös HTML-linkin avulla, kertoo Versowoodin Senior Manager, Marketing and Sales, Mia Kärkkäinen.

Toivelista ei päättynyt tähän. Käyttöönoton tuli lisäksi olla sujuvaa ja sisällön tekemisen onnistua ilman isompaa perehdytystä.

Tutustuessamme iDiDiin huomasimme sen täyttävän kaikki infonäyttöjärjestelmälle asettamamme kriteerit. iDiDin helppokäyttöisyys, joustavuus, kotimaisuus sekä ilmaiset koulutukset sinetöivät päätöksemme.

Positiivinen yllätys oli vielä, kun käyttöönotto sujui sovitun aikataulun mukaisesti ja uusien sisältöjen tekeminen onnistui saman tien!

Katseet keräävää sisältöä

Tällä hetkellä Versowoodin toimipaikoissa on käytössä lähes 50 infonäyttöä. Infonäytöillä tiedotetaan muun muassa työturvallisuudesta, avoimista työpaikoista, tuotantoluvuista ja ajankohtaisista tapahtumista. Näytöt ovat myös mainio väline kiittää työntekijöitä hyvin tehdystä työstä sekä tehdä uusia kasvoja tutuksi työyhteisölle.

Kiitos iDiD-järjestelmän joustavan hierarkian, saimme jaettua infonäytöt liiketoiminnoittain kaikissa toimipisteessä. Tämä on tehnyt materiaalin julkaisusta ja sen kohdentamista todella toimivaa, toteaa Mia tyytyväisenä.

Mia Kärkkäinen Versowoodin sisäisen viestinnän infonäytön äärellä.

Versowoodilla eniten kiitosta on kerännyt ajankohtainen ja vaihtuva sisältö. Henkilöstö on myös oppinut, että näyttöjä kannattaa seurata, jotta pysyy kärryillä mitä yrityksessä milloinkin tapahtuu.

Kovassa käytössä ovat meillä myös iDiDin tarjoamat automaattisesti päivittyvät sää, uutiset, päivämäärä ja kellonaika, erilaiset laskureita unohtamatta. Myös videot toimivat meillä hyvin.

Olen tyytyväisenä pannut merkille, että päät kääntyvät aina näytölle.

Useita sisällöntuottajia

Organisaation tarpeiden mukaan räätälöitävä näyttöhierarkia tarjoaa mahdollisuuden jakaa sisällön päivitys- ja ylläpitovastuuta eri käyttäjille.

Tällä hetkellä teen ja ylläpidän sisältöä itse. Suunnitelmissa on, että kustakin yksiköstä nimetään oma käyttäjä, joka voi päivittää paikallisia asioita omille näytöille. Tämän mahdollistaa järjestelmän helppokäyttöisyys ja uusien käyttäjien perehdytys tehtävään iDiDin maksuttomien koulutusten avulla, tuumaa Mia tulevaisuuden suunnitelmista.

Koulutuksien lisäksi iDiDin tukipalvelu saa infonäyttökonkarilta varauksettoman tunnustuksen.

Tukitiimille anna täyden kympin. Palvelu on aina nopeaa ja ystävällistä. Paras tuki, jonka kanssa olen koskaan ollut tekemisissä, paitsi Versowoodin oma tukitiimi!

Versowood & iDiD

  • Versowood on Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja
  • iDiD otettu sisäisen viestinnän käyttöön vuonna 2020 useissa kymmenissä eri toimipisteissä
  • Joustavan hierarkian avulla infonäytöt jaettua halutusti liiketoiminnoittain eri toimipisteissä