Skip to the content

Ammatillista erityisopetusta

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen erityisopetuksen tarjoaja ja kehittäjä ja Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovissa opiskelee vuosittain 1 498 ammatillisen peruskoulutuksen ja satoja ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijoita. Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa.

Luovin koulutustarjontaan kuuluu 16 erilaista ammatillista perustutkintoa. Valmentavaa koulutusta Luovissa tarjotaan sekä VALMA-koulutuksena (ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava) että TELMA-koulutuksena (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava). Myös Luovin aikuiskoulutus on suunnattu erityisesti opinnoissaan tukea tarvitseville aikuisille.

Luovin koulutuksessa painottuvat muun muassa yksilölliset opintopolut, monipuoliset ja työelämäläheiset oppimisympäristöt, tekemällä oppiminen, elinikäiseen oppimiseen kannustaminen sekä henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen. Luovin opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansainväliseen toimintaan.

Ammattiopisto Luovi syntyi 1. elokuuta 2007, kun Hengitysliitto Helin (nyk. Hengitysliitto) koulutusorganisaatiot Merikosken ammatillinen koulutuskeskus, Kaprakan ammatillinen koulutuskeskus sekä Hoikan opisto yhdistyivät. Luovi laajeni vuoden 2009 alusta lähtien, kun Alavuden erityisammattikoulu yhdistyi Luoviin.


ammattiopistoluovi_ulko.jpg
ammattiopistoluovi01.jpg
Ammattiopisto Luovi
Ammattiopisto Luovi - Ammattiopisto Luovi, Tampereen yksikkö
Ammattiopisto Luovi - Ammattiopisto Luovi, Helsingin yksikkö

Tiistai on nyt demopäivä

Tiesithän, tiistaisin tarjolla tiiviisti tietoverkossa: iDiD-demohetki.