Vaikuttavaa visuaalista viestintää infonäytöillä

Vaikuttavaa visuaalista viestintää infonäytöillä

Infonäyttöjä tupsahtelee informoimaan ja markkinoimaan kaikenlaisten organisaatioiden toimintaa kasvavissa määrin, ja se on meistä mahtavaa!

 

Mutta mikä tekee infonäyttöviestinnästä vaikuttavaa? Mielestämme toisiaan tukien seuraavat asiat: Tarpeellisuus, oikea-aikaisuus ja vaihtuvuus.

Tarpeellisuus muodostuu yleisön aidosta ymmärryksestä

Mieti ensin mihin tarpeeseen olet hankkimassa infonäyttöjä. Markkinointitarkoituksiin? Henkilökunnan tiloihin? Kuka on yleisönä, mitä heille halutaan tai tarvitsee kertoa. Missä näyttö on hyvällä paikalla ja ehtiikö siinä tutustua sisältöihin.

Jos tarpeita on monta, kannattaa pohtia eri näyttöjen teemoittamista eri tarkoituksiin, vaikka yleisö olisi sama. Yhdellä näytöllä voi olla vaikkapa tärkeämpää työsuhdeasiaa ja toisella viihtyvyyttä lisäävää asiaa.

Tarpeellisuudessa kannattaa muistaa, että myös ilahduttaminen ja hauskuuttaminen täyttää tarpeen: työntekijä- tai asiakaskokemuksen.

Oikea-aikaisuudella tehostat viestin vastaanottoa

Tarpeita ja mahdollisia sisältöjä voi olla hurjan paljonkin! Kaikkea ei tarvitse tai kannata kertoa kerralla. Infonäytöt ovat vilkaisumedia, eli lyhyet sisällöt vaihtuvat nopeasti. Ajastaminen helpottaa infotulvaa ja pitää sisältöjonot kohtuullisina. Esimerkiksi lounaslistat kiinnostavat aamupäivällä, julkisten aikataulut iltapäivällä.

Kalenterivuoden aikana on paljon kaikkea erityistä tiedotettavaa. Esimerkiksi kesällä lomiin liittyvät erityisjärjestelyt ovat tärkeitä niin sisäisen kuin ulkoisenkin viestinnän näytöillä.

Vaihtuvuus pitää yllä mielenkiintoa infonäyttöihin

Ajankohtaiset sisällöt ja tuoreus luovat vaikuttavuutta etenkin kun sama yleisö näkee näyttöjä usein. Jos näytöillä pyörii jatkuvasti samannäköiset tai samat sisällöt, näytön huomioarvo heikkenee eikä sitä kiinnosta katsella.

Kiinnostavuutta pidetään yllä vaihtuvilla ja tarpeellisilla sisällöillä, ajankohtaisuudella ja visuaalisella monipuolisuudella. Kannattaa siis vaihtaa ja piristää jatkuvasti pyöriviäkin sisältöjä muokkaamalla graafista ilmettä, värejä tai kirjoittamalla asiat vähän eri tavoin.

 

Autamme sinua onnistumaan, oli viestintähaasteesi millainen tahansa. Osallistumalla maksuttomaan demoomme pääset tutustumaan iDiDiin ja sen käyttöön. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Sofia Rinskoi

Sofia Rinskoi

Viestinnän asiantuntija