Skip to the content

Liikunnan ja hyvinvoinnin edistäjä

Varalan urheiluopisto on Tampereen Tahmelassa toimiva liikunta-alan oppilaitos, yritystilaisuuksien pitopaikka ja vapaa-ajan kurssikeskus. Opisto perustettiin vuonna 1909 alun perin edistämään naisten liikuntakasvatusta. Sen perustivat aikaansa edellä olleet tarmokkaat, rohkeat naiset, jotka uskoivat lujasti siihen, että jonakin päivänä liikunnan merkitys ymmärretään ja tunnustetaan.

Varala-nimen opisto sai perintönä tehtailija Heikki Liljeroosin vuonna 1892 rakennuttamalta kesähuvilalta, jonka hirret tuotiin Varalan kylästä Kangasalta. Opiston perustajat ostivat huvilan pysyväksi kurssipaikaksi vuonna 1909. Suomen vanhin urheiluopisto oli syntymässä ja opistoin toiminta laajeni. Hyvila toimi yli kuusikymmentä vuotta alueen sydämenä ja vuonna 1971 taloon perustettiin Suomen ainoa liikuntamuseo.

Viime vuosisadan alun pienestä naisten voimistelukodista on vuosien mittaan kehittynyt monipuolinen, vilkkaasti toimiva ja kaikille avoin liikuntakeskus. 

Asiakasviestintää Varalaisittain

Varalan urheiluopiston iDiD-infonäytöillä esitellään oppilaitoksen monipuolista liikuntatarjontaa ja muuta siihen liittyvää sisältöä. Tästä sisällöstä mainittakoon Varalan laaja-alainen kurssitarjonta, erilaiset leirit, koulutukset ja liikuntaryhmät.


varala0.jpg
varala001.jpg
varala002.jpg
varala001.jpg (1)
Varalan urheiluopisto

Osallistu demotiistaihin

Maksuton 20 minuutin demo tarjoaa kattavan tietopaketin infonäytöistä, niiden eduista sekä iDiD-infonäyttöjärjestelmän esittelyn.