Skip to the content

Kulttuuria aallonharjalla

Vuonna 1982 valmistuneen Jyväskylän teatteritalon on suunnitellut akateemikko Alvar Aalto. Rakennus valmistui kuusi vuotta Aallon kuoleman jälkeen ja on osa Aallon 1960-luvulla tekemää Jyväskylän hallintokorttelisuunnitelmaa. 

Lähes neljänkymmenen vuoden aikana teatteritalossa on nähty tuhansia teatteriesityksiä, konsertteja ja oopperaesityksiä sekä erilaisia tapahtumia, juhlia ja seminaareja. Suurella näyttämöllä on 551 ja pienellä näyttämöllä noin sata katsomopaikkaa. 

Jyväskylän kaupunginteatteri on tarjonnut katsojilleen laadukkaita ja monipuolisia teatterielämyksiä suurella sydämellä jo vuodesta 1961 alkaen. Uusia ensi-iltoja nähdään vuodessa kuudesta kahdeksaan, ja esityksiä kertyy vuodessa reilut 250. Teatterissa käy vuosittain noin 60 000 katsojaa.

Vierailevat esitykset täydentävät ja rikastuttavat teatterin omaa tarjontaa, joiden joukossa on niin vetovoimaisia suurteoksia kuin pienempiä, intiimejä esityksiä. Lisäksi Jyväskylä Sinfonia järjestää valtaosan konserteistaan suurella näyttämöllä.

Kirkasta asiakasviestintää

Jyväskylän kaupunginteatterin iDiD-näytöt ovat valjastettu esittämään muun muassa tietoa teatterin ja Jyväskylä Sinfonian ajankohtaisista tapahtumista sekä tulevasta ohjelmistosta. Näytöillä toistetaan myös tulevan ohelmiston trailereita sekä muita tapahtumamainoksia ja informoidaan aukioloajoista.


jklteatteri00.jpg
jklkaupunginteatteri00.jpg
jklkaupunginteatteri01.jpg
Jyväskylän kaupunginteatteri

Osallistu demotiistaihin

Maksuton 20 minuutin demo tarjoaa kattavan tietopaketin infonäytöistä, niiden eduista sekä iDiD-infonäyttöjärjestelmän esittelyn.