Skip to the content

Heinolan kaupunginkirjasto

Heinolan kunta Päijät-Hämeen maakunnassa varusti kirjastonsa infonäytöllä, jotta tärkeät tiedotteet saisivat ansaitsemansa huomion.

Heinolan kirjasto järjestää erilaisia tapahtumia satutuokioista keskustelutilaisuuksiin, joten tehokkaalle ja helposti päivitettävälle tiedotuskanavalle oli kysyntää. Nyt infonäyttö muistuttaa tärkeistä asioista kävijöitä kirjastoon sopivalla tavalla - hiljaisesti mutta ajantasaisesti.

Heinolan kirjasto on mukana Lastu-verkkokirjastossa, joka kokoaa yhteen kaikki Päijät-Hämeen kirjastot ja tarjoaa verkon kautta kirjastopalveluja kuten lainojen uusimista ja aineistohakua sekä mahdollisuuden kirjoittaa arvosteluja. Lastu-kirjastoihin kuuluu myös Lahden maakuntakirjasto, joka on niin ikään iDiDin pitkäaikainen käyttäjä.


Infonäytöt sopivat liikkuvalle kansalle yhtä hyvin kuin kiinteisiin toimistokohteisiinkin, kuten Heinolassa ja Hartolassa kirjallisuuden ystäviä palveleva kirjastoauto osoittaa. Alueella kiertävä kirjastoauto on täynnä uusia ratkaisuja, niiden joukossa myös iDiD-näyttö, joka tarjoilee kirja-, elokuva- ja musiikkivinkkejä sekä tapahtumailmoituksia kävijöiden iloksi. Kiinteän Internet-yhteyden puutekaan ei ole näytön käytölle esteenä.

Tämä kirjastoauto 2.0 on täynnä uudenlaisia ratkaisuja korista sisustukseen. Heinäkuussa 2016 käyttöön päässyt uusi kirjastoauto on rakennettu Daf XF 105 440 Euro6 -mallin rekkaan, mikä tekee siitä tavallista kirjastoautoa massiivisemman. Tämän lisäksi auto on varusteltu mm. automaattisella palonsammutusjärjestelmä Fogmakerilla, invanostimella, automaattisella törmäyksenestojärjestelmällä, molempien sivujen katvekameroilla, väyläohjatulla sähköjärjestelmällä ja dieselgeneraattorilla. Auton sisätiloissa ilona on ilmastointi, siirrettävät moduulihyllyt, Hifi-äänentoistojärjestelmä ja tussiseinä sekä keittiövarustelut kahvin- ja vedenkeittimestä mikrouuniin ja jääkaappiin. Lisäksi autosta löytyy vessa.


heinolahartola.jpg
heinolakirjasto.jpg
Kirjastot
Kirjastot - Heinolan-Hartolan kirjastoauto

Osallistu demotiistaihin

Maksuton 20 minuutin demo tarjoaa kattavan tietopaketin infonäytöistä, niiden eduista sekä iDiD-infonäyttöjärjestelmän esittelyn.