Skip to the content

Työturvallisuustieto nähtäville

Boliden tuottaa metalleja modernia elämää varten. Boliden AB on ruotsalainen metallialan yritys, jolla on kaivoksia ja sulattoja Ruotsin lisäksi Suomessa, Norjassa ja Irlannissa. Porissa ja Harjavallassa yhtiö sulattaa ja jalottaa kuparijalosteita. Bolidenin eri toimipisteissä iDiD-infonäytöt toimivat helppoina tiedotusväylinä, joilla voidaan edistää esimerkiksi työturvallisuutta.

Harjavallan kuparisulatossa tuotetaan kuparianodeja, jotka sitten jatkojalostetaan kuparikatodeiksi Porissa kuparielektrolyysissä. Tämän lisäksi Porissa valmistetaan myös hopeaa ja kultaa ja Harjavallassa nikkelikiveä. Yhtiön toiminta Harjavallassa alkoi jo vuonna 1944, jonne se siirtyi sodan jaloista Imatralta. Harjavallassa myös kehitettiin ja otettiin käyttöön energiatehokkuudeltaan mullistava kuparirikasteiden liekkisulatusmenetelmä. Porin kuparielektrolyysitoiminta alkoi jo muutamaa vuotta Harjavaltaa aiemmin vuonna 1941, joten molemmilla tuotantopaikoilla on pitkä historia alansa asiantuntijoina.

Projekti toteutettiin yhteistyössä kumppanimme Westluxin kanssa. 

Työturvallisuus ensin!

Sulattotoiminnassa tärkeää on työturvallisuus, joten tuotantotiloihin sijoitetuilla LED-infonäytöillä on hyvä esittää esimerkiksi motivoivasti tapaturmattomien päivien määrää, sää- ja muita tietoja ilman, että henkilöstön tarvitsee avata tietokoneita tietoja hakiessaan. Selkeiden näyttöjen päivitys onnistuu miltä tahansa koneelta verkon välityksellä ja päivitetty materiaali on näytöillä nähtävillä minuuteissa.


bolidenulko.jpg
boliden.jpg
Boliden
Boliden - Boliden Harjavalta, Pori

Tiistai on nyt demopäivä

Tiesithän, tiistaisin tarjolla tiiviisti tietoverkossa: iDiD-demohetki.