Skip to the content

Kpedu ei vanhasta sananlaskusta piitannut

Vaihtamalla parempi infonäyttöjärjestelmä

Infonäytöt olivat jo useamman vuoden näytelleet merkittävää osaa Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän (Kpedu) tiedottamisessa. Käytössä ollut järjestelmä ei kuitenkaan vaivalloisuutensa vuoksi vastannut käyttäjien odotuksia, joten vuonna 2020 se päädyttiin korvaamaan helppokäyttöisellä iDiDilla.

Kpedu järjestää toisen asteen ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, valmentavaa koulutusta, oppisopimuskoulutusta ja kansanopistokoulutusta. Kpedulla on viisi toimipaikkaa, joista suurin on Kokkolan ammattikampus. Opiskelijoita, opettajia ja muuta henkilökuntaa Kpedussa on yhteensä noin 5 000 henkilöä.

Isossa organisaatiossa, joka vielä toimii useammalla paikkakunnalla, tiedotettavaa riittää laidasta laitaan.

– Meillä infonäytöt on tarkoitettu vierailijoiden ohjaamiseen, tiedottamiseen ja markkinointiin, kertoo Kpedun viestintäsuunnittelija Eeva Huotari.

Oppilaitoksella on käytössä kaikkiaan 43 infonäyttöä neljässä eri toimipisteessä. iDiD-hallinnan hierarkia mahdollistaa sisällön jakamisen niin, että se näkyy halutessa muutamalla hiiren painalluksella kaikilla näytöillä. Tämän lisäksi voidaan esittää toimipiste- tai näyttökohtaista sisältöä.

Kuva: Sanna Tamminen / Kpedu

- Sisällön tekeminen iDiDilla on ollut erittäin helppoa. On myös hyvä, että useampi käyttäjä pääsee käsiksi materiaaliin. Aineistot eivät ole jonkun koneella tai jonkun henkilön takana, summaa Eeva.

Kuva: Sanna Tamminen / Kpedu

Ohjausta ja opastusta

Lukuvuoden alussa näyttöjen merkitys ohjaamisessa korostuu.

–  Infonäyttöjen avulla ohjaamme uudet opiskelijat oikeisiin tiloihin, sen sijaan että liimaisimme A4-tulosteita seinät täyteen. Ajankohtaista tiedottamista teemme koululla järjestettävistä tapahtumista ja kaikkia opiskelijoita tai henkilöstöä koskevista asioista.

–  Infonäytöillä on hoidettu myös koronaan liittyvä ajankohtainen tiedottaminen ja käsienpesusta ja maskien käytöstä on muistutettu aktiivisesti. Olemme hyödyntäneet myös THL:n tekemiä valmiita videoita ja muuta materiaalia. Näiden lisäksi näytöillä pyörii myös ravintoloidemme ruokalistat ja koulujen alussa bussiaikataulut.

 

Yhtenäinen ilme päivitettävillä mallipohjilla

Sisällöntuotanto ei iDiDiin siirtymisen jälkeen ole enää tuottanut päänvaivaa. Erityisesti mallipohjat, jotka kukin organisaatio pystyy itselleen luomaan, sekä sisällön ajastamisen helppous tekevät oppilaitoksen viestinnästä sujuvaa.

–  Olen tehnyt valmiit mallipohjat infonäyttöjen päivittäjien käyttöön, jotta sisältö olisi talon ilmeen mukaista ja näyttäisi yhtenäiseltä. Myös julkaisujen ajastaminen ja priorisointimahdollisuus helpottavat sisällön luomista. Kun sisällöt ajastaa, ei tarvitse muistaa käydä poistamassa vanhoja materiaaleja, kun laittaa niihin päättymispäivämäärän.

- Sisällön tekeminen iDiDilla on ollut erittäin helppoa. On myös hyvä, että useampi käyttäjä pääsee käsiksi materiaaliin. Aineistot eivät ole jonkun koneella tai jonkun henkilön takana, summaa Eeva.

iDiD-palveluun sisältyvät koulutus ja tuki olivat hyvänä apuna järjestelmästä toiseen vaihdettaessa.

- Muutamia kertoja olen ollut yhteyksissä tukeen ja olen aina saanut nopeasti apua. Viime aikoina en ole enää tarvinnut tukea. Alussa osallistuin myös peruskäyttökoulutukseen ja siinä pääsin nopeasti kärryille, varsinkin kun on tottunut käyttämään taitto- ja kuvankäsittelyohjelmia.

Toteutuksia

Rukan kävelykyläyhdistys

- Näyttävää viestintää reaaliajassa Rukan matkailijoille

Rukan kävelykyläyhdistys

Tampereen kaupunki

- Monipuolista viestintää Tampereella

Tampereen kaupunki

Espoon kaupunki

- Espoo liikkuu ja lukee

Espoon kaupunki
Katso lisää

iDiD digital signage

Haarlankatu 4 A
33230 Tampere

010 281 4350
info@idid.fi

Osallistu demotiistaihin

Maksuton 20 minuutin demo tarjoaa kattavan tietopaketin infonäytöistä, niiden eduista sekä iDiD-infonäyttöjärjestelmän esittelyn.