Skip to the content

iDiD-infonäyttöjärjestelmä soveltuu loistavasti päiväkotimaailmaan. Hyvännäköisenä tiedotus- ja tervehdysnäyttönä toimiva näyttö opastaa oikeaan paikkaan ja muistuttaa vaikkapa lelu- tai valokuvauspäivästä.

Koska suurin osa näyttöjen yleisöstä varhaiskasvatuksessa on vielä lukutaidottomia, kuvallinen viestintä on tärkeää. iDiDin avulla tämä on helppo toteuttaa ja vanhempiakin ilahduttaa nähdä kuvia päivän kulusta.


Infot ja leimaus samalla näytöllä

160 lapsen luonto- ja ympäristökasvatuspainotteisessa Sasin päiväkodissa on kahdeksan ryhmää, joista yksi on metsäryhmä. Hämeenkyrössä sijaitsevan päiväkodin pedagogiikassa hyödynnetään paljon luontoa ja lähiympäristöä.

”iDiD toteutti toiveemme ja päiväkotiimme saatiin viisi näyttöä heti valmistumisen yhteydessä vuonna 2015. Jokaisella käytävällä on yksi ja henkilökunnan taukotilassa on yksi”, päiväkodin johtaja Mari Kola kertoo.

Sasissa infonäytöillä pyörii aikuisille viikoittaiset informoinnit ja aikataulut, ruokalistat, säätiedote ja THL:n koronainfot. Lapsia ajatellen sisältönä on myös lajitunnistusta eläinten ja kasvien kuvina, kuvia itse lapsista ja päiväkodin toiminnasta sekä viittomia.

Myös yhdistysten mainoksia ja kunnan harrastusmahdollisuudet julkaistaan infonäytöillä paperisten mainosten sijaan. Hyvän sijoittelun ansiosta tämä on mahdollista: pystynäytöt on sijoitettu käytävälle ja niihin silmä osuu ensimmäisenä sisälle astuessa. Kestävyyttä ja suojaa vauhdikkaaseen päiväkotiarkeen iDiD-näytöille antaa IGLO-kotelointi.

Päiväkotiin tuloon ja lähtemiseen liittyy tärkeä rutiini: lapsen kirjaaminen Päikky-ohjelmaan. Tämä hoituu kätevästi koskettamalla iDiD-näyttöä henkilökohtaisella NFC-tunnistelätkällä. Sasissa Lydia näytti kuinka helppoa ”leimaaminen” on. Lydian lisäksi Jeri oli esittelemässä yhtä infonäytöistä. Jeri osasikin näyttää kaikki viittomat mitä taululla pyörii ja kuvien avulla hän piti myös esitelmän, kuinka olla kiva kaveri.

Katso video

 

Arjen dokumentointia

Vuonna 2019 avattu Haukiluoman 160-paikkainen päiväkoti sijaitsee Länsi-Tampereella. Kaunis ja avara rakennus on kahdessa kerroksessa ja 11 iDiD-infonäyttöä on sijoitettu kuraeteisiin ja sisäeteisiin.

Eräässä eteisessä infonäytöllä näkyy kuvia metsäretkestä. Dokumentointi on tärkeä osa varhaiskasvatuksen arkea ja varhaiskasvatuksen opettaja Taina Leppänen jakaakin näytölle usein arjen kohokohtia. Lapsille tutun viikonpäivälaulun hän on ajastanut näytölle niin että joka päivä näkyy siihen kuuluva pätkä.

Lastenhoitaja Samuli Lankinen päivittää paljon kuvia ryhmänsä arjesta. Liikuntavastaavana myös koko talon informointi erilaisista tapahtumista käy kätevästi infonäyttöjen avulla.

Lamminpään päiväkoti on kahden ryhmän päiväkoti keskellä suurta ja luonnonläheistä pihaa. ”Molempien ryhmien eteisissä näkyvät kaupungin infot ja ruokalistat”, kertoo lastenhoitaja Marja Rousio. ”Lapsilta ei jää uusi sisältö huomaamatta ja he ovat hyvin riemuissaan uusista kuvista”.

Haukiluoman ja Lamminpään päiväkotien apulaisesimies Sari Hepo-Oja-Ohtola kehuu työntekijöiden aktiivista otetta iDiD-infonäyttöjen päivittämiseen. Myös molempien talojen johtaja Jaana Kuittinen on ollut alusta asti iloinen digitaalisten näyttöjen luomista mahdollisuuksista.

 

Päivitä missä vain

Hektinen päiväkotiarki tuo omat haasteensa näyttöjen päivittämiseen, mutta työntekijät kaikissa kolmessa päiväkodissa ovat silti sitä mieltä, että infonäytöt ovat hyvä juttu. Päivittämisen oppii nopeasti, kun sen pari kertaa tekee. Sisältöä voi luoda toimistossa, ryhmätilassa tai jopa metsäretkellä millä tahansa älylaitteella. Jokainen omalla tyylillään.

Hyviä kehitysehdotuksiakin päiväkotikäyttäjiltä tuli. iDiD pyrkii mukautumaan erilaisten käyttäjien tarpeisiin ja siksikin palaute otetaan aina kiitollisuudella vastaan.

Päivittämisen oppii nopeasti, kun sen pari kertaa tekee. Sisältöä voi luoda toimistossa, ryhmätilassa tai jopa metsäretkellä millä tahansa älylaitteella. Jokainen omalla tyylillään.

Toteutuksia

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

- Ammattitaitoista infonäyttöviestintää

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Pohjolan Osuuspankki

- EU:n pohjoisin pankki

Pohjolan Osuuspankki

Peab Oy

- Työturvallisuutta näytöllä

Peab Oy
Katso lisää

iDiD digital signage

Haarlankatu 4 A
33230 Tampere

010 281 4350
info@idid.fi

Osallistu demotiistaihin

Maksuton 20 minuutin demo tarjoaa kattavan tietopaketin infonäytöistä, niiden eduista sekä iDiD-infonäyttöjärjestelmän esittelyn.