Skip to the content

Ennennäkemätön museoympäristön digitalisointi iDiDillä

Keski-Suomen uudenlainen ja peruskorjattu museo upeine näyttelyineen avautuu yleisölle lauantaina 22.2.2020. iDiDillä on ollut kunnia olla mukana luomassa täysin uudenlaista ja ennennäkemätöntä toteutusta museoympäristöön ja sen digitalisointiin infonäyttöjen avulla.

Uudessa Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä voi mm. kuunnella muistoja ja kertomuksia, ihmetellä ja ihailla muuttuvaa keskisuomalaista maisemaa ja ympäristöä, piipahtaa elokuvissa sekä fiilistellä savusaunan, urheilun tai räpin tunnelmaa. Ja miltä näyttääkään matka Alvar-pojan opastamana yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään? Tämä kaikki on toteutettu katsojalle mielenkiintoiseen visuaaliseen muotoon iDiD-infonäyttöjärjestelmän avulla.

Avajaisten yhteydessä avautuvat myös museon vaihtuvat näyttelyt. Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja -näyttelyssä katsojat ja kuulijat voivat antautua tämän huikean musiikkiuran tehneen ja ennakkoluulottoman jyväskyläläislähtöisen bändin tarinan vietäväksi. Kuvan ja äänen yhdistäminen osaksi museokokemusta on vailla vertaa.

Keski-Suomen museo, eli tuttavallisemmin KeMu, on uudistunut rohkeasti. KeMun pysyvä näyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä sekä uusi ilme heijastavat museon uudenlaista aktiivista ja avointa otetta tutkimusmatkalla keskisuomalaisuuteen” kertoo Jyväskylän kaupungin museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen Keski-Suomen
museosta.

”Haastava, mutta sitäkin mielenkiintoisempi projekti alkaa olemaan loppusuoralla. On hienoa aloittaa uusi vuosikymmen esittelemällä suurelle yleisölle mitä kaikkea infonäytöillä ja iDiDillä voidaankaan toteuttaa äänen ja kuvan keinoin. Itsekin aktiivisena kulttuuriharrastajana voin taata, että Jyväskylässä museokokemus on elämyksellinen ja varmasti mieleenpainuva” iloitsee iDiDin toimitusjohtaja Pekka Lähde.

comments powered by Disqus

Toteutuksia

UKK-instituutti

- Osaamista terveysliikunnan edistämiseen

UKK-instituutti

Rovaniemen seurakunta

- Infonäyttöviestintää pohjoisessa seurakunnassa

Rovaniemen seurakunta

Peab Oy

- Työturvallisuutta näytöllä

Peab Oy
Katso lisää

iDiD digital signage

Haarlankatu 4 A
33230 Tampere

010 281 4350
info@idid.fi

Tiistai on nyt demopäivä

Tiesithän, tiistaisin tarjolla tiiviisti tietoverkossa: iDiD-demohetki.