Skip to the content

Päikky-integraatio

Päikky on MukavaIT:n kehittämä päivähoidon tietojärjestelmä, joka on suunniteltu helpottamaan arkea päivähoidossa ja kotona. Päikyn avulla hoidetaan mm. päivähoidon arjen seurantaa ja raportointia. Teimme infonäyttöjämme varten Päikky-integraation, jonka avulla hoitoajan päivittäinen valvonta sekä kodin ja hoitopaikan välinen viestintä helpottuu entisestään.

Päikyn avulla hoidetaan jo pitkälti päivähoidon arjen seurantaa ja raportointia sähköisesti. Henkilökunta kirjaa puhelimen avulla lasten saapumis- ja lähtemisajat järjestelmään muiden tärkeiden tiedotteiden ohella. Sähköistä tietojärjestelmää käyttämällä ylimääräisten papereiden tarve vähenee ja aikaa jää enemmän lapsille. Toistaiseksi järjestelmää käytetään usein mobiililaitteiden avulla nimenomaan henkilökunnan toimesta.

Samaan aikaan kuitenkin erilaiset infonäyttöjärjestelmät yleistyvät myös varhaiskasvatuksen ja opetuksen alueella, jossa ne sopivat esimerkiksi vierailijoiden tervehtimiseen ja tiedottamiseen. Kuvien ja symbolien avulla infonäytöt palvelevat hyvin pientenkin lasten parissa. Integraatio Päikky-järjestelmään luotiin vastauksena sekä seuranta- että tiedotustarpeisiin, jolloin olemassa oleva sähköinen järjestelmä toimii yhdessä infonäyttöjen kanssa.

Kun vanhempi tuo lapsen hoitoon, sisäänkirjautuminen tapahtuu näyttämällä tunnistelätkää aulan iDiD-näytölle, jolloin siihen ilmestyy varmistusviesti nimestä ja saapumisajasta. Iltapäivällä poiskirjaaminen onnistuu samalla tavalla, ja näyttöön saadaan halutessa samalla näkyviin kaikki lasta koskevat tiedotteet. Etuna tällaisessa aiempaan mobiilikirjaamiseen verrattuna on esimerkiksi parempi verkkoyhteyden laatu ja lisäksi kirjaamislaite on aina löydettävissä vakiopaikastaan eteisessä.

Tunnistelätkä voi olla yksinomaan päiväkotia varten tarkoitettu tunniste mutta saman toiminnon voi yhdistää mihin tahansa NFC-ominaisuudella varustettuun laitteeseen, kuten esimerkiksi bussi- tai kirjastokorttiin tai kännykkään.

Päikky-integraatiolle onkin kysyntää ja sen käyttöönottoa suunnitellaan jo monessa varhaiskasvatuksen yksikössä

Toteutuksia

Glaston Oyj

- Kansainvälistä viestintää

Glaston Oyj

Rovaniemen seurakunta

- Infonäyttöviestintää pohjoisessa seurakunnassa

Rovaniemen seurakunta

Omnia Espoo

- Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Omnia Espoo
Katso lisää

iDiD digital signage

Haarlankatu 4 A
33230 Tampere

010 281 4350
info@idid.fi

Tiistai on nyt demopäivä

Tiesithän, tiistaisin tarjolla tiiviisti tietoverkossa: iDiD-demohetki.